Geboren en getogen in het schipperskwartier heb ik altijd een nauwe band gehad met het havengebeuren.

Als kleine bengel waren de dokken, van Margueriedok tot het Noordkasteel mijn favoriete speelterrein, geen speeltuin die daar aan kan tippen.

Een jeugddroom ging in vervulling toen ik in 1958 mijn eerste reis richting Golf van Mexico, met de Bruges van Armement Deppe deed.

In een latere faze kwamen daar nog zeven prachtige jaren als bootman/motorman bij S.M. Brabo bij, echt een mooie tijd.Toen ik een tijd geleden kennis maakte met de beeldbank van de haven van Antwerpen en die prachtige oude foto's zag was ik direct verkocht.

Door de Beeldbank van de haven van Antwerpen te exploreren ontdekte ik echter nogal wat onjuistheden bij de oudere foto's.

Na die foutjes weggewerkt te hebben samen met de mensen van de beeldbank was ik er helemaal in de ban van geraakt.

De beeldbank laat wel toe een eigen beeldbank aan te maken op hun website maar persoonlijk vind ik het raadplegen ervan niet soepel genoeg, daarom deze variant.

Met een klein beetje fantasie kan je deze website dan ook als een dochteronderneming van de Beeldbank van de Haven van Antwerpen beschouwen.

Tegelijkertijd werd er achtergrond informatie over de oude haven verzameld, om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen geven.

Intussen is er door het Europese Open Data project veel beeldmateriaal vrijgekomen voor iedereen

Het Felix-Archief bezit een heel grote collectie oude foto's van de haven, deze heb ik dan ook dankbaar gebruikt.